Wim - Bubbel

Sinds 1997 is WIM reeds actief in de Vlaamse rapmuziek. Na drie albums met liveband PhilliBustasPLUS en vier albums als PhilliBustas is hij er nu ook met zijn eigen soloproject. Begin dit jaar lanceerde de man single ‘Ventileren’, die klok zoals de betere oldskool rap, boordevol harde teksten. Opvolger ‘Bodem’ toonde een andere kant van zijn solomuziek, die op een zachtere beat galoppeerde.

Eind april was het dan tijd voor het catchy ‘We komen er’. Een track dat je dankzij het verslavende refrein zo meezingt. Het gloednieuwe ‘Bubbel’ bouwt verder op die stevige fundamenten die WIM de laatste maanden met zijn solomuziek aan ons voorstelde. Zo is het opnieuw een dansbare, catchy song mét een boodschap. De song zet de heupen aan het zwieren en dat is toch net wat we vandaag de dag nodig hebben. Of niet?

Op het moment dat WIM ‘Bubbel’ schreef, was er nog geen sprake van corona. We werden geleefd. Alles en iedereen verwacht dat je het goed doet. Dat je gezond bent en slimme keuzes maakt. Werk, een auto, een lief, een huis, een kind. En liefst in die volgorde. Met ‘Bubbel’ wilt WIM je uitnodigen om uit die ratrace te stappen en terug te plooien in jezelf, in je eigen bubbel. Al klinkt dat vandaag heel vreemd, op een dag komt dat allemaal ongetwijfeld terug.

Voor de videoclip ging WIM met stadsgenoot VUORI aan de slag. Daarin zien we imposante dronebeelden afgewisseld worden met WIM in zijn eigen plastieken bubbel. Uiteraard allemaal corona-proof.

Bron: Dagelijksvanalles.be
Tekst: WIM
Productie: Skpee Beats
Opnames, mix, mastering: Marmalade Sound Factory
Video: VUORI